Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΣΑΠΟΥΝΙ ΛΕΜΟΝΙ

Ιδιοτητες:
Το λεμόνι είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές του ιδιοτητες, καθαρίζει και τονώνει.
Περιορίζει την λιπαρότητα και προσφέρει λεύκανση.
Καταπολεμά την ακμή τις πανάδες και τις φακίδες.


ΣΥΝΤΑΓΗ


Ελαιόλαδο 700 γρ
Λαδι καρύδας 300γρ
Φοινικέλαιο 60 γρ
Αμυγδαλέλαιο 50 γρ
Χυμό λεμόνι 230γρ
Νερό απιονυσμενο 192γρ
NaoH    154γρ
Αρωματικό λαδι λεμόνι 2 κουταλιές
Αιθεριο ελαιο λεμονιού 30 σταγόνες


Ζυγίζουμε τα υλικά. Να είναι ακρυβως αυτά που θελει η συνταγη εδώ δεν πάει περιπου
Στο πλαστικό σκεύος έχουμε το νερό
Το χυμό λεμονιού τον εχουμε κανει παγάκια
Μέσα στο νερό ρίχνουμε σιγά σιγά και με προσοχήτο NaOH, και ανακατεύουμε συνεχώς.
Σε αυτή τη φάση έχουμε αναθυμιάσεις, και η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει. Γι” αυτό το NaOH πέφτει αργά αργά. Διαφορετικά, θα ανέβει πολύ η θερμοκρασία και υπάρχει περίπτωση, να αφρίσει και να χυθεί έξω από το σκεύος.
Όσο ανακατεύουμε,  το νερό σιγά σιγά γίνεται διάφανο.
Αφού πέσει όλο το NaOH. Το αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του,  ρίχνοντας μέσα τα παγάκια λεμονιού και βάζοντας το δοχείο μέσα σε μια λεκάνη με νερό και παγάκια.
Στην άλλη κατσαρόλα έχουμε τα έλαια. Θα πρέπει να έχουν ακριβός την ίδια θερμοκρασία με αυτή του νερού (νερό- NaOH). Αν χρειαστεί θερμένουμε το λάδι. Η θερμοκρασία αυτή βέβαια, να μην υπερβαίνει τους 40ο.Αφού βεβαιωθούμε ότι έχουμε την ίδια θερμοκρασία, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό (νερό- NaOH) στα έλαια (ποτέ το αντίθετο), ενώ ανακατεύουμε συνέχεια. Θα παρατηρήσουμε ότι το λάδι χάνει τη διαύγειά του. Και σιγά σιγά το χρώμα γίνεται χρυσοκίτρινο.
Ανακατεύουμε για 30 με 60λεπτά συνεχόμενα,  μέχρι να γίνει σαν παχύρρευστος χυλός
Αν όμως χρησιμοποιήσουμε κάποιο ηλεκτρικό αναδευτήρα, στα 10 με 15 λεπτά θα είναι έτοιμο να μπει στα καλούπια
Τα αρωματικά λαδια και τα αιθερια τα προσθέτουμε πριν μπει στο καλούπι το μίγμα.

Αφού μπει στα καλούπια σκεπάζουμε με υφάσματα και το αφήνουμε να σφίξει. Μετά από 48 ώρες, μπορούμε να το βγάλουμε από τα καλούπια και να το κόψουμε σε κομμάτια, Το σαπούνι σε αυτή τη φάση είναι σχετικά μαλακό και κόβεται πολύ εύκολα. Προσοχή δεν είναι ακόμα έτοιμα προς χρήση.
Το αφήνουμε σε ένα ήσυχο και καλά αεριζόμενο σημείο, ενός δωματίου (μυρίζουν έντονα τις πρώτες ημερες. Όσο περνάει ο καιρός θα δείτε τα σαπούνια σας να καλύπτονται από μια λευκή πούδρα.. Δεν είναι τίποτα άλλο από απλή και όχι καυστική σόδα πλέον. Μετά από 60 ημέρες περίπου, έχει κατέβει αρκετά το ph του σαπουνιού και μπορούμε να δούμε τον πρώτο του αφρό. όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερο γίνεται για το δέρμα.


 


ΠΙΝΕΛΑ ΑΠΟ ORIFLAME

Τρία πινέλα παρέλαβα σήμερα από oriflame.

Πήρα  2 για το κονσίλερ το οποίο μου αρέσει να το απλώνω με πινέλο λόγο του ότι πολλές φόρες κάνω μίξη 2 αποχρώσεων η αναμιγνύω μέσα στο κονσίλερ κάποιο καταπραϋντικό τζελ για πρηξίματα η μαύρους κύκλους οπότε μόνο με πινέλο μπορώ να το αναμίξω σωστά.

Μιας και τα βρήκα σε προσφορά πήρα και ένα πινελάκι blending για την σκιά για να έχω  εφεδρικό για όταν πλένονται.

Τα πινελάκια είναι συνθετικά και είναι πολύ πολύ μαλακά δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά πιστεύω ότι θα κάνουν πολύ καλή δουλειά.
Τα πήρα με έκπτωση γιατί τα βρήκα σε προσφορά  μου στοίχησαν μαζι με τα μεταφορικά 16 ευρω αλλά μέσα υπήρχε και δώρο μια σκιά η οποία δεν με ενθουσίασε το χρωμα πολύ αλλά σίγουρα κάπως θα την συνδυάσωαλλα οικονομικά πινέλα θα βρητε εδω