Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ


Η Ιστορία του καλλωπισμού χάνεται στα βάθη των αιώνων , τότε που οι αρχαίες Ελληνίδες εξύψωσαν τον καλλωπισμό  τελετή, σε θρησκεία. Ξεχωριστή θέση είχαν τα λαδια και τα ακριβά αρώματα που  βασίζονταν στην Ελληνική γη…
Βότανα… Μέλι… Γάλα… Λαδια… όλα στην υπηρεσία της ομορφιάς.
Η ωραία Ελένη κατακτά τον Παρη λίγο πριν τα 50 της χρόνια.
Και έρχεται ο μεσαίωνας τα καλλυντικά εξαφανίζονται όποια γυναίκα τολμήσει να καλλωπιστεί και ιδιαίτερα να μακιγιαριστεί θεωρείται ελαφριών ηθών . Η καθαριότητα θεωρείται απρέπεια… πλένουν μόνο πρόσωπο και χέρια και η βρώμα καλύπτεται με βαριά αρώματα μόνο.
Έρχεται η Αναγέννηση και μαζι της αναγεννιέται και μια ολόκληρη επιστήμη. Οι αλχημιστές της εποχής επιδίδονται στον να φτιαχτούν ξανά κρέμες, ελαφριά αρώματα ,αφρόλουτρα και σαπούνια.

Οι γυναίκες απελευθερώνονται και το πρώτο πράγμα που μαθαίνουν είναι να καθαρίζονται που είναι πια επιτακτική ανάγκη, και κανουν την εμφάνιση τους τα πρώτα καλλυντικα.
Τον 18 αιώνα ο καλλωπισμός ανήκει μόνο σε πλουσίους και βασιλιάδες μιας και ο υπόλοιπος κόσμος πεινάει.
Τον 19ο αιώνα εδραιώνονται οι πρώτες εταιρίες καλλυντικων και ο καλλωπισμός ανήκει ποια σε όλες τις κοινωνικές τάξεις.
Τον 20ο αιώνα η γυναίκα ξέρει να περιποιηθεί την επιδερμηδα της με σωστό τρόπο να μακιγιαρίσει σωστά, και να αναδείξει την φυσική της ομορφιά…
Γιατί… κάθε γυναίκα είναι μοναδική… και η μοναδικότητα… δίνει ομορφιά!!!

woman in the mirrormini HAUL: W7- BYS

Γεια σας κορίτσια!!!
Σε 3 προϊόντα που απέκτησα πρόσφατα θα εστιάσω την προσοχή μου σήμερα.
Και τα τρία ήθελα πολύ καιρό να τα δοκιμάσω και χάρηκα πραγματικά όταν άνοιξα το πακετάκι μου!!!

Το πρώτο ηταν  ένα βαζάκι με βάση σκιών από w7 .
Ένα πολύ ικανοποιητικό προϊόν θεωρώ το οποίο προσφέρει ματ αποχρωματισμό των βλεφάρων και κρατά αρκετά σταθερά στην θέση τους τις σκιές.
Επίσης βοηθά να αναδειχθούν οι χρωματικοί τόνοι των σκιών και να ενσωματωθούν πολύ ποιο άνετα.
Βέβαια θελει πολύ λίγη ποσότητα και καλό άπλωμα έτσι ώστε να μην έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα.


Το δεύτερο είναι το γνωστό bronzerHonolulu από w7 και αυτό
Είχα ακούσει πολύ θετικά σχόλια για το προϊόν και έτσι αποφάσισα να το αποκτήσω.
Πραγματικά η συσκευασία του μου αρέσει παρά πολύ όπως και ο χρωματικός τόνος που δίνει στο δερμα σου επιτρέπει να κτίσεις το αποτέλεσμα αναλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου από μια ελαφριά σκίαση μέχρι την πολύ σκούρα, αναλογα παντα με τα γούστα.
Η διάρκεια του με εχει αφήσει αρκετά ικανοποιημένη αν και θεωρητικά για μένα το χειμώνα τα προϊόντα αντέχουν πάνω στο δερμα πολύ περισσοτερο από το καλοκαίρι μιας και δεν ιδρώνουμε. Το μεγάλο θέμα είναι συνήθως το καλοκαίρι.


Το τρίτο προϊόν είναι μια παλετιτσα από BYS την επέλεξα για την shimmer απόδοση των χρωμάτων … αρχικά μου φάνηκε πολύ έντονο όταν το παρέλαβα αλλά όταν πήρα την επιφάνεια  η από κάτω shimmer απόδοση είναι όπως πρέπει.
Να πω εδώ ότι οι σκιές επιλέχτηκαν με γνώμονα το βραδινό γιορτινό μακιγιάζ οπότε το shimmer  το ήθελα.
Πολύ όμορφα και τα τρία μα άφησαν ικανοποιημένη για τα χρήματα που έδωσα …κάπου εδώ όμως πρέπει να σταματήσω τα ψώνια του μήνα γιατί μάλλον ξέμεινα εντελώς!!!!