Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

BB η CC


Απόψε για χάρη της Γεωργίας (  Black Jo White), αποφάσισα να βάλω στο μικροσκόπιο μια BB, και μια CC, πολύ γνωστές και οι δυο…
Ας ξεκινήσουμε όμως με ευκαιρία το σημερινό ποστ  με τα ονοματα…
BB σημαίνει  blemish balm ή blemish base  βάση ή κρέμα για σημάδια (ακμής, δυσχρωμίες, σπυράκια, ψεγάδια δέρματος).

Είναι λοιπόν μια κρέμα η οποία περιέχει ενυδατική με χρώμα και  μπορει να αντικαταστήσει το serum, την ενυδατική κρέμα, το primer της βάσης μακιγιάζ, τη βάση make up και το αντηλιακό καθώς οι περισσότερες BB κρέμες έχουν δείκτη προστασίας για τον ήλιο. μπορεί  όμως να εφαρμοστεί μετά το serum και την ενυδατική σαν ελαφρύ make up.

Ο σκοπός της είναι να είναι να μειώσει η να καλύψει τα χρωματικά λάθη στο δερμα, και να δώσει ένα ομοιόμορφο χρωματικό καμβά.
CC σημαίνει Color Control ή Color Correction, είναι λοιπόν κι αυτή μια κρέμα που ελέγχει και βελτιώνει τον χρωματικό τόνο του δερματος.ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ…

Οι BB έχουν έναν ή δύο διαφορετικούς τόνους, όχι παραπάνω. Οι CC  κανονικά έχουν περισσότερες αποχρώσεις και έτσι μπορούμε ευκολότερα να βρούμε τον δικό μας τόνο.
Οι  λιπαρές επιδερμίδες μπορεί να μην ταιριάξουν με κάποια   BB  γιατί έχουν αρκετή σιλικόνη στην σύνθεσή τους και βγάζουν αρκετά λιπαρό αποτέλεσμα ενώ οι  CC έχουν  πιο ελαφριά υφή.
Οι CC έχουν πλούτο σε  αντιοξειδωτικά στοιχεία και βοηθούν την επιδερμηδα να   παράγει περισσότερο κολλαγόνο κάνοντας έτσι  το δέρμα πιο ελαστικό.

Οι CC είναι πιο λεπτόρρευστες ωστόσο έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε χρωστικές, γεγονός που σημαίνει ότι χαρίζει μεγαλύτερη κάλυψη στο δέρμα
Αναλογα τώρα με τι ακριβώς θέλεις επιλέγεις…
Θέλεις ομοιοχρωμία???? Πάρε μια ΒΒ
Θέλεις κάλυψη???? Πάρε μια CC
Αν τώρα με ρωτήσεις τι χρειαζεται η Ελληνίδα θα σου πω μια CC και θα μου πεις γιατί???
Γιατί οι BB  κατασκευαστήκαν (απ΄οσο ξέρω) στην Γερμανία, ενώ οι CC στην Ασία, οι Ελληνίδες τείνουμε να εχουμε περισσότερα κοινά με τις Ασιάτισσες που ζουν σε ηλιοφάνεια και όχι με τις Γερμανίδες που ο ήλιος εκεί δεν είναι τόσο βλαβερός. Η επιλογή παντός είναι καθαρά και αποκλειστικότητα της κάθε μιας από εμάς.
Οι δυο κρέμες που παρουσιάζονται λοιπόν παραπάνω κατά την γνώμη μου πρέπει να δοκιμαστούν από την κάθε μια μας χωριστά για να δούμε ποια μας δίνει αυτά που θελουμε.
Τις αγαπώ και τις δυο αλλά την ημέρα αγαπώ την CC και θεωρώ την BB κατάλληλη για το βράδυ γιατί την ημέρα μου βγάζει λιπαρότητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εδώ μπορείς να σχολιάσεις...