Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015

Ας μιλήσουμε για πινέλα

Τα πινέλα και σφουγγαράκια είναι , τουλάχιστον τα βασικά, ένα απαραίτητο μέσο για να επιτύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα!!!
Συχνα ακούω φίλες μου να λένε ότι δεν τις βολεύουν τα πινέλα και τα δάχτυλα  είναι πιο βολικό μέσο για το μακιγιάζ. Δεν είναι πιο βολικό … απλά εχουμε μάθει να χρησημοποιουμε τα δάχτυλα μας και όχι ένα πινέλο που θα μας δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ενας ζωγράφος σαφώς και μπορει να κανει ένα απλό πίνακα με τα δάχτυλα αλλά σίγουρα δεν μπορει να κανει ένα τέλειο πίνακα χωρίς τα πινέλα του!!!
Και ο μακιγιέρ λοιπόν … ακόμα και ο ερασιτέχνης χρειαζεται έστω τα πιο απαραίτητα εργαλεία για να δημιουργήσει υφές και αποχρώσεις.
Όταν εγώ πήγα στην σχολή εκεί κάπου στο 1980, δεν υπήρχε η γκάμα των πινέλων που υπάρχει σήμερα και φυσικα οι γυναίκες ούτε καν γνώριζαν πώς να τα χρησιμοποιούν και που να τα βρουν.
Όταν λοιπόν μακιγιάραμε μια γυναίκα με τους τόνους, τα υλικά , και τα είδη που η ίδια ειχε στο σπίτι μόνο τότε καταλάβαινε την διαφορά ανάμεσα στα δάχτυλα και τα πινέλα.
Πολλες φορές αναγκαζόμαστε να κουρεύουμε τα πινέλα μας με τον τρόπο που εμείς θελουμε για να τους δώσουμε το σχήμα που ,μας βόλευε.
Από τότε μέχρι σήμερα όμως τα πράγματα άλλαξαν και τουλάχιστον το 80% των γυναικών χρησιμοποιούν στο μακιγιάζ τους τα πινέλα τα οποία πια βρίσκεις σε πολλα είδη, ποιότητες, μεγέθη, αναλογα με την τσέπη του κάθε ενός!!!
Αξίζει όμως να επενδύσουμε σε μια σειρά πινέλων αναλογα με την τσέπη μας γιατί είναι ένα εργαλείο που θα το εχουμε για χρόνια και σίγουρα θα αλλάξει το αποτέλεσμα του μακιγιάζ μας.
Σίγουρα μπορούμε να κόψουμε το ψωμί χωρίς μαχαίρι… αλλά ποτέ δεν θα σερβίραμε σε επίσημο τραπέζι ψωμί κομμένο με τα χέρια!!!

1.Το πινέλο του αι-λαινερ
Είναι ένα πολύ λεπτό πινέλο που μας δίνει την δυνατότητα να τραβάμε από την πιο λεπτή μέχρι την πιο παχιά γραμμή στα βλέφαρα μας.
Το ιδιο πινέλο μπορει να φανεί χρήσιμο στο να βάλουμε περίγραμμα στα χείλη μας η να τα γεμίσουμε με κραγιόν για τέλειο αποτέλεσμα!!!2.Το πινέλο τις σκιάς
Υπάρχουν τα στρογγυλά και τα κοφτά αναλογα τις ανάγκες μας είναι για τοποθέτηση της σκιάς το πρώτο και το δεύτερο μας βοηθά να σχηματίσουμε άψογη γωνία στο μάτι.
Το καλύτερο είναι να εχουμε παραπάνω από 2 έτσι ώστε να μην χρειαζεται να καθαρίσουμε το πινέλο για να περάσουμε από την σκούρα στην ανοιχτόχρωμη σκιά.
Είναι κατάλληλα για τις κομπακτ σκιες ενώ τις υγρές συνήθως τις δουλεύουμε με τα σφουγγαράκια.

Στην σειρά των πινέλων σκιάς προσθέστε και το φουντωτό πινελάκι το οποίο μας βοηθά να ανακατέψουμε η να σβήσουμε τις σκιες δίνοντας μας ένα πολύ ομοιόμορφο αποτέλεσμα


3. Τα βουρτσάκια για τα φρύδια
Με αυτά μπορούμε να χτενίσουμε τα φρύδια μας δίνοντας του σωστή κατεύθυνση για να τα αφαιρέσουμε να τα βάψουμε η να τα κουρέψουμε.

Το πινελάκι φρυδιών είναι κομμένο λοξά και είναι κατάλληλο για να γεμίσουμε τα φρύδια μας και να τους δώσουμε ομοιόμορφο τόνο.

4. Το πινέλο σκίασης
Είναι πινέλο με πάχος πάνω από ένα εκατοστό και χρησιμοποείται στο να βάλουμε το bronzer (σκουρόχρωμη πούδρα η ρουζ) στα σωστά σημεία του προσώπου.
Η επιλογή του αν θα είναι στρογγυλό η κοφτό εξαρτάται από εμάς. Εμένα με βολεύουν τα λοξά πινέλα για αυτην την χρήση
5. Το πινέλο του ρουζ
Είναι μαλακό εύκαμπτο πινέλο με δυο έως δυόμισι εκατοστά τρίχα κατά προτίμηση που ανοίγει σαν βεντάλια στο τελείωμα. Ένα πινέλο που απλώνει ομοιόμορφα το ρουζ χωρίς να αφήνει « μπαλώματα» στο χρωμα και το σβήνει σταδιακά αναμιγνύοντας το με το υπόλοιπο χρωμα του προσώπου.

6. Το πινέλο της πούδρας
Είναι το μεγαλύτερο από όλα τα πινέλα μας. Ένα πολύ απαλό πυκνό πινέλο με πάχος δυόμιση εκατοστά και μήκος τρίχας πάνω από τριάμισι μας βοηθαει στην σταθεροποίηση του μακιγιάζ και δίνει το τελικό αποτέλεσμα όταν το χρησημοποιουμε με πούδρα σε ελεύθερη μορφή, η μορφή κομπακτ περνάμε με ελεύθερες κινήσεις σε ολο το πρόσωπο και το λαιμό.ΠΟΙΟ ΠΙΝΕΛΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ
Τα πινέλα που θα προτιμήσουμε να αγοράσουμε, πρέπει πάνω κάτω να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά.
Το κολάρο του να είναι χάλκινο η από καλό πλαστικό. Τα αλουμίνια συνήθως είναι μαλακά αλλάζουν σχήμα και σκουριάζουν πιο εύκολα.
Το ξύλινο χέρι είναι ιδανικό Αν και το πλαστικό είναι συνήθως ποιο φθηνό το ξύλινο χέρι δεν γλιστρά στα δάχτυλα και μπορούμε να το κρατάμε ποιο σταθερά.
Στα καλά πινέλα οι τρίχες δεν μαδάνε μετά το πρώτο πλύσιμο. Αν το πινέλο σας συνεχίζει να μαδά για αρκετό καιρό μετά την πρώτη χρήση τότε μάλλον δεν είναι καλό.
ΦΡΟΝΤΙΔΑ
Τα πινέλα μας χρειάζονται πλύσιμο για λόγους υγιεινής. Οι περισσότερες μολύνσεις ματιών και προσώπου οφείλονται σε βρόμικα πινέλα.
Επιλεγούμε ένα καλό απαλό σαμπουάν η φυσικό σαπουνι για τον καθαρισμό τους.
Επίσης καλό είναι να εχουμε παντα στο μπουντουάρ μας ένα μπουκάλι με σπρέι πινέλων για άμεσο καθαρισμό και τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα τα πινέλα πρέπει να πλένονται και να στεγνώνουν κανονικά.

Ένα καλό πινέλο μόλις πλυθεί και στεγνώσει , θα επανέλθει στην φυσική του φόρμα αμέσως!!!